Tardis House

This small inner city weatherboard house, protected under heritage overlay, has been crafted from within to give a rich and textured environment, with plenty of individuality and just a touch of quirk.

The footprint extension remained small, so the northern garden is preserved, though now it opens up and interacts with the sunny rear.  Upstairs, even limited by overlooking issues on a small block, creativity and beauty was abound.  3 narrow upper decks allow windows to open to maximise views and ventilation and give a spacious feel.

Sustainable material choices such as reverse brick veneer walls, recycled timbers on floors and stairs and bespoke fittings, give integrity and style to this house, and the strategically placed windows make sure it is never dark or dull.

Achieving 7.6 star in house energy rating, this inner city renovation/addition is doing its bit with 1.5 kWh PVs and Solar Hot Water on its small roof.  Happily, occupants will be warmer in winter and cooler in summer, while relying less on fossil fuel! and associated big bills.


Click to see some of the sustainble features:


Sustainability Award 2016 - Finalist of Alteration & Addition single dwelling


photo credit : Simon Black

© Positive Footprints